SVI OVO IMAJU U KOLIMA, A VEĆINA NE BI DODIRNULA NI ZA ŽIVU GLAVU! Plaše se kao da je đavo! Ako niste vidoviti eto sudara!
Dolazite na raskrnicu ili do nekog odredišta i treba da skrenete – šta ćete učiniti? Pomjeranjem ručice žmigavca lijevo ili desno daćete ostalim učesnicima u saobraćaju do znanja na koju stranu ćete otići. Da, šta ima tu da se piše…

Istina, nema šta da se radi o nekoj drugoj državi. Ali kada se vozite bilo gdje kod nas uvjerićete se nebrojeno puta da to pravilo ne važi tamo. Kao svuda i kod nas vozači u svojim automobilima imaju tu famoznu ručicu kod volana, od koje se izgleda plaše kao da je sami đavo pa ne smiju da je dodirnu!

Prije će biti da su vozači poprilično bahati, kao da su sami na putu i ne zanima ih niko drugi. A pravovremeno pomjeranje ručice žmigavca osim što je važna stavka u sigurnosti, ono će spriječiti i mnoge nesreće, koje mogu dovesti i do smrtnih ishoda.

Većina vozača je uključila pokazivač smjera kada je bila na polaganju za B kategoriju!

Zato često na domaćim cestama morate da budete vidoviti pa da zaključite šta namjerava onaj što vam dolazi u susret ili onaj koji je ispred vas.

Ljudi, koristite žmigavce!