U moju zgradu se doselio oženjen čovek sa sinom

Od samog starta su zavl dali loši odnosi, ali smo se uredno javljali jedno drugom. Jedne večeri, se posvađao sa ženom. Baš su se bili posvađali. Sutradan, žena se pokupila i otišla sa sinom kod majke. Tog dana sam otišao u Novi Sad sa prijateljima. Nakon dobre bleje, vratio sam se u stan. Dok sam se kupao, neko mi je zakucao na vrata. Izignorisao sam

jer to često radim. Nakon nekoliko minuta je opet krenuo neko da lupa. Krenuo sam da otvorim vrata gotovo mokar u mom bademantilu. Kad sam otvorio, na vratima sam video nortus pija og, njega, Petra. Kad sam ga video, pitao sam ga da li je dobro.

Izbgavam da se viđam sa drugaricama iz srednje škole. Tada smo bile nerazdvojne, među nama nije bilo razlika. Sada ih ima. Ja sam završila fakultet, lekar sam na specijalizaciji. One još uvek studiraju (10 godina) i žive u našem rodnom gradu. Kada dođem za vikend, primoravaju me na izlaske s njima u grad, gde su srednjoškolci, gde svi piju i gde obavezno dođe neki njihov novi poznanik da mi se nabacuje. Ja volim da izađem, ali negde gde idu osobe naših godina, makar na kolač, ako već ne na večeru. Ljute se jer neću da pijem, jer ispadam bolja od njih… Ja sebi ne želim, niti mogu da dopustim da se napijem, posrćem i ne znam ni ja šta, dok one to mogu slobodno. Gotovo da mi se podsmevaju što ne nosim šorts. Ne želim da mi možda budući pacijenti gledaju u zadnjicu. I jednostavno im se ne javljam kad dođem, nek misle šta hoće. Ne želim ja da budem bolja od bilo koga, samo neću da se ponašam kao onda kad sam imala 18 godina.