"U POSLJEDNJOJ FAZI, BOLEST MU JE NAPALA KIČMU I MOZAK": Obratite pažnju, ovo su simptomi bolesti od koje je umro muž Sandre Bulok
Danas je u svijetu odjeknula vijest da je suprug Sandre Bulok, fotograf Brajan Rendal, preminuo u 57. godini od retke bolesti ALS-a (amiotrofične laterlane skleroze).

Javnost je ostala prilično začuđena, jer niko nije znao da je Brajan bolestan, te su čak u posljednjih par nedelja strani mediji pisali da par ima probleme u vezi jer ih dugo nisu viđali zajedno.

Poznata holivudska ikona, simbol veselih komedija koje nas decenijama godina nasmijavaju, trenutno se oprašta od dugogodišnjeg partnera Brajana Rendala.

Brajan, ugledni fotograf i bivši model, proveo je protekle tri godine tiho prateći svoju borbu sa retkom neurološkom bolešću koja je posljedica oštećenja i gubitka motornih neurona u mozgu i kičmenoj moždini, poznatom kao amiotrofična lateralna skleroza (ALS).

Ova bolest izaziva poremećaj u prenosu impulsa preko perifernih nerava do mišića, što za posljedicu ima:

  • gubitak mišićne mase,
  • otežano kretanje i
  • postepeno slabljenje vitalnih funkcija,
  • sve do potpune paralize.

Ova bolest napreduje postepeno, a prosječno preživljavanje je tri do pet godina, sa često fatalnim ishodom.

Slavna glumica, koja sada ima punih 59 godina, upoznala se s Brajanom, koji je bio od nje mlađi dve godine, 2015. godine dok je fotografisao rođendan njenog sina Luisa. Njihova bliskost brzo se pretvorila u prijateljstvo, koje je još brže evoluiralo u dublju vezu.

U posljednjoj fazi bolest je napala nervni sistem, kičmenu moždinu i mozak.

Iako je Sandra već bila majka dvoje usvojene djece (njen sin Luis ima 13 godina, dok njena ćerka Lejla ima 10 godina), nikada nije ozbiljno razmišljala o braku. Njen privatni život nije često bio tema razgovora sve dok nije upoznala Brajana. Bio je redak izuzetak od muškaraca sa kojima se pojavljivala u javnosti.

“Pronašla sam ljubav svog života. Imamo troje divne djece – tu je i njegova ćerka, i nije nam potreban službeni papir da bismo bili sretni”, izjavila je Sandra prije dvije godine u jednom od svojih intervjua.

Kada je saznala za Brajanovu bolest, potpuno mu se posvetila. Okupila je vrhunski medicinski tim kako bi se brinula za njega i gotovo potpuno se povukla iz javnih događanja. Nažalost, njihova borba protiv teške bolesti nije uspela.

Podsjetimo, Sandra Bulok iza sebe ima jedan brak, s motocikllistom Džesijem Džejmsom, za kog je bila udata od 2005. do 2010. godine, a upoznala ga je na snimanju filma kada ga je htela spojiti s njenom kumom.

Krajem 2009. godine, Sandra je zajedno s Džejmsom započela pravnu borbu za starateljstvo nad njegovom ćerkom, koju je dobio s bivšom suprugom. Uspešno su se izborili za starateljstvo, ali već na početku naredne godine, pojavilo se nekoliko žena koje su tvrdile da su imale afere s Džejmsom. Zbog ovog skandala, glumica je bila primorana otkazati evropsku turneju za film ‘The Blind Side’. Džejms je javno priznao svoje postupke i ispričao se.

“Ne bježim od posljedica svojih djela. Prihvatam potpunu odgovornost. Prevario sam svoju suprugu. I šta onda? To su učinili milioni drugih muškaraca”, izjavio je bez zadrške.

Nakon ovih događaja, Sandra je pronašla ljubav u modelu i fotografu Brijanu Randalu, za kog se udala početkom 2021. godine. Sudbinu svog sadašnjeg supruga srela je kada je njen prijatelj predložio da angažuje Briana kao fotografa za rođendansku proslavu svog sina Luisa. Glumica i fotograf brzo su razvili bliskost, a danas je Brian ravnopravno uključen u odgoj njene djece, koja ga s radošću prihvatila, prenosi Kurir.rs