VARALA SAM MUŽA PET MJESECI, A ONDA ME JE ODALA FATALNA GREŠKA: Kad me je uhvatio, htJela sam U ZEMLJU DA PROPADNEM

Jedna žena, koja je imala aferu posljednjih pet mjeseci, uhvaćena je na djelu kada je alarm njenog supruga upozorio na tajni telefon koji koristi za slanje poruka svom ljubavniku. 34-godišnja Veriti, koja nije željela da otkrije svoje puno ime, sada osjeća grižu savjesti zbog svog nevjerstva i načina na koji je njen suprug saznao. Kaže da on ne želi ni da je pogleda u oči, ali i dalje zajedno žive, prenosi Mirror.

Nakon što se sa suprugom i sinom osjećala kao višak u svojoj porodičnoj kući, Veriti je započela aferu, uprkos priznanju da je varanje pogrešno.

Kao majka, kaže da je preuzela odgovornost za brigu o njihovom djetetu i njihovom domaćinstvu – na kraju vidjevši kako gubi svoj “identitet”. “Otkako smo dobili sina, koji je apsolutno svjetlo naših života, nemojte me pogrešno shvatiti, jednostavno sam se osjećala kao necijenjeni treći točak koji je također lepak koje drži porodicu na okupu. Pretpostavljam da sam se na neki način osjećala kao da sam izgubila svoj identitet. A, kao živahnoj osobi koja voli da izlazi, to mi je jako teško palo. Sada sam samo mama”, priznaje Veriti.

Dolazeći kući s posla, a zatim kuhajući i čisteći, osjećala je da radi u smjenama od 16 sati bez ikakve podrške svog supruga. “Stvarno se osjećam kao da on nikada neće razumjeti mentalni teret koji preuzimaš kao majka, a koji muškarcu jednostavno ne pada na pamet”, nastavila je Veriti, “Iscrpljujuće je. Nisam namjeravala da povrijedim svog muža, samo sam htjela da učinim nešto za sebe, kao osobu, a ne kao mamu”. Prije otprilike pet mjeseci Veriti se priključila veb stranici za pronalaženje partnera i počela da razgovara s muškarcima na mreži. Na kraju je i kliknula s jednim muškarcem s kojim se vikendom viđa mužu iza leđa.

Veriti priznaje da je njeno varanje pogrešno, ali tvrdi i kako se jedino uz svog ljubavnika ponovo osjećala živom. “Meni je moj muž sve na svijetu i što je najvažnije, on je otac mog djeteta. A moj ljubavnik je bio samo divlji hobi koji mi je pomogao da živim vikendima. Bio je samo bijeg od stresa svakodnevnog života”, rekla je. “Naš odnos je bio uglavnom seksualan, tako da nismo bili odsutni jedno s drugim duže vrijeme. Jednostavno smo se stvarno povezali na tom nivou”.

Ali, tajne i laži ove žene otkrile su se u nedjelju, 23. aprila, kada se Vladina uzbuna u 15 sati signalizirala na njenom skrivenom telefonu. Veriti kaže da bi obično držala telefon zaključan u autu, ali u nedjelju ga je ostavila u džepu kaputa, koji je bio obješen na čiviluku u njihovom hodniku. Ona i njen suprug krečili su spavaću sobu svog sina kada se aktivirala uzbuna – koja pokušava da upozori javnost na potencijalne opasnosti poput poplava. “Taman sam koristila svoj ‘pravi’ telefon kada je počela uzbuna. On se nije ni upalio, ali moj drugi mobilni zvučao je kao da je uzbuna za smak svijeta. Pokušala sam da se pravim luda i glumila sam da ne razumijem šta se to čuje. Pokušavala sam da siđem dole prije svog muža, ali on je sišao dole brže od mene, pronašao ga u džepu mog kaputa pre nego što sam uspjela da ga sakrijem i onda je to bilo to, igra gotova”, objasnila je.

Veriti je znala da nema smisla ni pokušavati izmisliti izgovor, ali nije mogla da se natjera da prizna da je imala petomjesečnu aferu: “U tom trenutku nisam znala šta uraditi – srce mi je ubrzano kucalo i mogla sam da osjetim kako mi se lice toliko zarumenilo da se činilo kao da doslovno gori, te kao da će se otopiti svake sekunde. Stajala sam tamo smrznuta s čudnim izrazom lica. Samo se sjećam da je vikao ‘Hajde onda, reci mi’. Kada ju je suprug pitao ima li ljubavnika, ona je samo kimnula glavom i poželjela da nestane: ‘Bio je to najgori trenutak u mom životu’”.

Iako vjeruje da je način na koji je njen suprug saznao užasan, ne misli da je ona jedini krivac za svoju aferu: “Žao mi je što sam ga povrijedila i niko se ne bi trebao nositi s tim. Vjerovatno to nikad sebi neću oprostiti, ali takođe, imala sam svoje razloge”. Veriti nije sigurna da li njen ljubavnik zna da je njihova tajna otkrivena jer joj je suprug zaplenio telefon. Kaže da će se prijaviti na svoj nalog za upoznavanje na internetu i obavijestiti ga, ali sada nije sigurna šta osjeća prema njemu. “Treba mi malo vremena da procesuiram posljednjih nekoliko dana”, rekla je. “Ali, osjećam se tako prljavo i kao da je sva strast nestala. Možda je to samo šok. Stvarno ne znam kako se sada osjećam”.

Veriti je svojoj porodici priznala šta se dogodilo, ali sada žali zbog toga. Ljuti su na svoju kćerku jednako kao i njen suprug, ali se nada da će moći da ostane kod sestre nekoliko dana dok se situacija ne smiri. O tome da li misli da ima šanse za povratak iz ove situacije, Veriti je dodala: “Ako mi ikada oprosti… još uvijek je sve to prilično svježe i još uvijek živimo zajedno, što je trenutno jako neprijatno. Ne može ni da me pogleda u oči’”.

(Kurir.rs/ Večernji.hr)