Zbog divljanja navijača odgođena utakmica AEK-a i Dinama

Zbog divljanja navijača odgođena utakmica AEK-a i DinamaGrčki mediji javljaju kako je večerašnja utakmica AEK-a i Dinama odgođena. “Čeka se još samo službeno priopćenje UEFA-e”, pišu Grci.

Predsjednik Uprave AEK-a George Kosmas je rekao:

“Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Što se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavijestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo ući na stadion tijekom utakmice. Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je skupina hrvatskih organiziranih kriminalaca organizirano iz Zagreba krenula napraviti to što je napravila.”

“Može li Dinamo dati potpunu sliku jučerašnjeg dana i podržati stav AEK-a u policiji? Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca. Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da prijeđe Grčku i stigne do Atene te obavi zakazani sastanak s navijačima organiziranog kriminala drugog grčkog tima. I zajedno im je omogućila da dođu do Nove Philadelphije. Dinamo Zagreb i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo.”

“AEK je na jučerašnjem popodnevnom sastanku bez informacija instinktivno upozorio da se očekuju incidenti njihovih hrvatskih i grčkih suradnika, što je potpuno ignorirano. U ovom trenutku nije moguće da AEK sudjeluje na sastanku na kojem su nazočni dužnosnici zagrebačkog Dinama i stoga AEK najavljuje povlačenje sa sastanka.”