KAKO DA SKUHATE KUKURUZ ZA BUKVALNO 10 MINUTA: Trik koji ne znaju ni profi kuhari – potrebna su samo 2 sastojka
Sezona kukuruza je već počela, a ako preferirate kuhani u odnosu na pečeni na grilu, imamo sjajan trik za vas. Na vama je samo da nabavite cijele klipove kukuruza, a mi ćemo vam otkriti trik kako da ih spremite u kućnoj varijanti za bukvalno 10 minuta. Potrebne su vam dvije neočekivane namirnice!

Ova “caka” će vam značajno uštedjeti vrijeme, a sam kukuruz će biti još boljeg ukusa, piše Stvarukusa.rs.

Evo šta treba da uradite… Prvo izlomite ili isijecite klip kukuruza na komade, mogu i polovine. Stavite ih u šerpu, a zatim prelijte vodom. Kada voda proključa, sipajte čašu mlijeka u šerpu i dodajte komadić (veličine pola prsta) putera.

Pustite da sve provri oko 10 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu, dodajte još neki začin ako volite “pikantno” i uživajte!

FB.AppEvents.logPageView(); function onButtonClick() { // Add this to a button's onclick handler FB.AppEvents.logEvent("sentFriendRequest"); }

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));