ZNA SE KO JE UBIO OLIVERA IVANOVIĆA!? Novi detalji izašli u javnost: Ubica pod zaštitom ove države, postoje i fotografije

Ministar policije Bratislav Gašić izjavio je danas u Skupštini Srbije da se zna ko je ubica Olivera Ivanovića i da je pod njemačkom zaštitom.

– Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od nemačkih organa, pod čijom je zaštitom taj čovek, da nam daju podatke. Imamo slike sa aerodroma Tirana kada je sleteo, kada je ušao u Prištinu, u stan. I naše pitanje je stalno bilo našim partnerima, prijateljima našim, dajte nam snimke satelitskih kamera, kažu ne može bila je magla. Pa u Londonu je magla 350 dana u toku godine, sad je jedan dan u Kosovskoj Mitrovici, pa kažu bila je magla, pa ne mogu da nam daju. Dajte nam snimke. Dajte uključite nas u istragu oko svega toga – rekao je Gašić u Skupštini Srbije navodeći da je to rezultat zajedničkog rada Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA.

– To što su nedostupni našim organima ne znači da neće moći da budu procesuirani, ali je slučaj rešen – dodao je Gašić.

On je odgovarajući na pitanja opozicije rekao da je važno da naglasi i jednu po njemu bitnu stvar.

– Niko od vas koji sedite sa te strane se nije družio sa Oliverom Ivanovićem, koliko su se družili Aleksandar Vučić i Bata Gašić. Niko od vas nije vodio računa o njegovoj porodici dok je Ivanović bio u zatvoru, koliko je vodio predsednik Vučić, i njegova porodica to zna. Ali je najlakše da se o tome priča – rekao je Gašić.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

Gašić je govorio i o snimcima sa naplatne rampe Doljevac gdje je stradala Stanika Gligorijević, ali i o navodnoj aferi u fabrici Krušik.

On je, govoreći o snimcima, kazao da su sve četiri kamere na zahtjev tužilaštva predate odmah i da je izmišljena priča o dva minuta.

ivanovic

Oliver IvanovićFoto: Srbija Danas

– Jasno se vidi, čak je MUP gledao i kamere sa benzinske pumpe, kada se vidi da Zoran Babić ulazi na zadnja vrata sa desne strane, vremenski je sve apsolutno tačno, ali je lepo da se izmisli priča o dva minuta – rekao je Gašić.

Ministar je naveo da se vidi i vozač Zorana Babića koji je osuđen, kako izlazi iz auta, a takođe se vidi kako iznose i njega i Staniku Gligorijević.

– Dobro ljudi šta je problem sa ovim? Budite fer, pa recite. Kažu, neko je nešto menjao? Evo, ja vas pozivam dođite da vidimo sa ekspertima I IT stručnjacima, da vidimo da li je neko u Putevima Srbije mogao da promeni bilo šta – rekao je Gašić.

Kako je istakao, odgovorno tvrdi da se ništa ne može pronaći.

Gašić se osvrnuo i na spekulacije u vezi sa Krušikom, rekavši da su BIA, MUP i Tužilaštvo za organizovani kriminal zajedno bili u Radnoj grupi, kao i da je urađena kompletna analiza Krušika.

– I malopre je neko od narodnih poslanika rekao nama su industrijskom špijunažom izašli podaci iz Krušika, a nismo ustanovili nepravilnosti. Da li je bilo oca bivšeg ministra policije kao posrednika u nečemu? Pa I to vam kaže u tim knjigama, ali zloupotreba na štetu Krušika, na štetu države nema – konstatovao je Gašić, piše sd.rs.