Dace tebi baka antibebi pilule sine

Rešila baba da spokojno živi sa unukama koje su joj poverene kada su sin i snaja krenuli u Nemačku „Trbuhom za kruhom“. Muka jedna da ih sačuva od momaka, a kako je to

nemoguća misija, mudra baba se doseti i ode u apoteku: – Dobar dan. Molim vas da mi date antibebi pilule. – Baba, da li uopšte znate čemu služe antibebi pilule? – Kako da ne. To su pilule protiv glavobolje.

– Nešto ste se zabunili. Antibebi pilule služe za kontacepciju. – Znam, nisam ja ni luda ni glupa. A nisam ni neobaveštena. Dajte ih vi meni. Dam unukama svako veče po jednu i mene glava ne boli.

Tip sa kojim sam pre par dana izašla na prvi sastanak, pozove me da odemo u bioskop. Dogovorimo se oko vremena i filma (organizujemo se tako da pre filma možemo popiti kafu i popričati). Čekala sam ga sat vremena, nije se pojavio. Poslala i dve poruke, pozvala dva puta… ništa. Na kraju sam ušla u bioskop, kupila kartu i kokice, pa uživala u filmu. Nakon bioskopa sam samu sebe izvela na večeru. Taj tip se nije ni javio više, ali me ni ne interesuje. Imala sam predivan sastanak sa samom sobom i pogledala super film. Meni dovoljno. Već će naići neki tip koji će jedva čekati da me vidi. Do tada – izvodiću samu sebe na sastanke s vremena na vreme.